СЕМЕЙСТВО

 

Пет причини моето поколение да не се обвързва брачно . . . и какво може да се направи по въпроса от Елиз Берет
Елиз дава много проницателен и задълбочен анализ на отказа на съвременните млади хора да създават семейства.

Как да (не) нагорещяваме вените си и подпалваме умовете си от Анна София Боткин
Анна София Боткин дава полезни съвети за младите момичета как да поддържат здравословни отношения, и как да се подготвят за бъдещия семеен живот.

Губя ли си времето? от сайта на Vision Forum Ministries
Младият христяинин трябва да се научи да използва мъдро времето си. Как? Какво е "губене на време," и какво е "мъдро използване" на времето? Тази статия хвърля светлина по този въпрос.

Ами ако...? от сайта на Vision Forum Ministries
Изборът пред християнската жена днес: Дали наистина е "практично" да получиш "знания и умения" в колеж? Не е ли по-практично тя да се научи да следва библейския идеал в Притчи 31? тази статия е отговор на писмо с въпроси, които много момичета днес задават.

Принципи на библейския патриархат от сайта на Vision Forum Ministries
Във време като нашето, в което семейството е подложено на атака от държава, медии, филми, училище, за християните е важно да потвърдят принципите, върху които се изгражда християнското семейство. Без тях ще загубим семейството като институция, а без семейството ще изгубим цялото си общество.

Семейството като настойник от Р. Дж. Ръшдуни
Има ли връзка между състоянието на семейството и възхода и падението на цивилизациите? Оказва се, че има. Колкото по-далеч е една цивилизация от библейския възглед за семейството, толкова по-изостанала е тя. Само библейското семейство – настойническото семейство – може да бъде основа за дългосрочен растеж на цивилизацията.

В защита на моногамията от Джордж Гилдър
Впечатляващо изследване, основано върху статистически данни, относно значението на семейството в обществото, за благотворното влияние на библейския тип моногамно семейство върху живота на мъжете и разрушителните последствия от нарушаването на библейските правила за сексуално регулиране в живота на отделния човек и на цялото общество.