Автор

Нанси Ланд

Заглавие

Мозайка от дни

Ключови думи

домашно образование
семейство

Подзаглавие

Поглед към един ден на 30 семейства с домашни ученици

Страници

280

Тема:

Домашно образование

За четене в
Интернет
Тази книга в HTML

Година на
издаване


1996

Описание

Тази книга е за вас, ако:

  • обмисляте да обучавате децата си у дома.

  • вече ги обучавате у дома, но търсите нови идеи и ресурси.

  • не ги обучавате у дома, но ви се иска да имате “близък и личен” поглед как други семейства се справят с домашни задължения, разрешават противоречия или успяват да подхранват растежа и образованието на своите деца.

  • сте любопитни!

“Вероятно всички родители образоващи децата си у дома биха искали да могат само да надникнат в дните на други такива семейства. Как се справят те? Какво правят през деня? Как се организират? (Или дали и други са така неорганизирани като мен понякога?) Виждаме се на събранията на групите за домашно обучение, ходим си на гости, говорим много, и това е чудесна подкрепа за всеки от нас. Но възможността наистина да видим какво става в даден реален ден в дома на други хора – това е нещо, за което всички копнеем. Чудесният сборник на Нанси Ланд от реални дни от всякакъв вид семейства с домашно обучение ни дава тази възможност. И заглавието наистина е уместно, тъй като този спектър от дни е наистина смайваща мозайка от различни стилове и стратегии за домашно обучение.”

Сюзън Ричмън
Pennsylvania Homeschoolers

“Книгата на Нанси Ланд събира на едно място опитностите на толкова много индивидуални начини за домашно обучение, че успява да представи съвсем точно уникалната и гъвкава природа на домашното образование. Това е книгата, която бих искала да съм можела да прочета преди много години, за да изследвам възможностите за домашно обучение представени от различни семейства. Знам, че хората прочели тази книга, ще бъдат вдъхновени да направят семейството ядрото на образованието.”

Джо-Ан Бърни
Homeschoolers Australia

“ ‘Мозайката’ на Нанси Ланд е много повече отколкото ни казва заглавието. Тя определено събира на едно място различните цветове и тъкани на множество философии и практики за домашно образование. Но тази Мозайка не е предназначена да бъде само украса на отделна лична стая. Нанси Ланд е проектирала Мозайката да бъде дреха от много цветове, скроена да съответства на активния и енергичен живот на семействата с видение, които поемат предизвикателството на домашното образование. Точно както дрехата на Йосиф от неговия баща беше пророчество, така тази ‘Мозайка’ предсказва успех за онези, които отговорят на това предизвикателство. Нека Господ благослови тази книга да помогне на онези, които следват пътя на домашното образование. Тази Мозайка ще им помага, докато учат децата когато ‘лягат и когато стават.’ Тази Мозайка ще бъде също шарена дреха като учат децата си докато ‘вървят по пътя’ (Второзаконие 6:7).”

Пастор Питър Лилбак
Професор в Уестминстърската теологична семинария
Професор във Филаделфийската теологична семинария

На корицата

Каталожно
описание