Автор

Рей Сътън

Заглавие

Кой притежава семейството?

Ключови думи

семейство

Подзаглавие

Бог или държавата?

Страници

170

Тема:

Библейските принципи за семейството

За четене в
Интернет
Тази книга в HTML

Година на
издаване


1986


Описание

Дали Библията има отговори за проблемите, пред които са изправени семействата днес?
Да. напълно.
Нашите семейства са в сериозен проблем. Те са под обсада. Разводите са повсеместни. Родителските права биват отнемани. Принудата на социалните грижи нараства. Държавната намеса става все по-честа. Появяват се все повече законодателни и правни капани пред семейството, все по-близо до всеки от нас.
Много обществени анализатори и християнски съветници се страхуват, че ако основните семейни структури продължат да бъдат подлагани на такива унищожителни атаки, те няма да оцелеят, и самите основи на Западната цивилизация ще се срутят. Безпомощни пред надвисналото бедствие, те не знаят какво да правят - те нямат отговори.
Но Библията има.
В тази книга от новаторската Серия Библейски Инструкции пастор Рей Сътън очертава тези отговори. той показва как тези капани могат да бъдат обезвредени. той ни уверява, че семействата могат да бъдат спасени от ужасите на тази революционна обсада, само ако се подчиним на ясните заповеди на Писанието.
Библията ни казва какво да правим, кога, къде, как и защо да го правим. Тя ни дава "инструкции" за победа. Кой притежава семейството? обяснява тези "инструкции" просто, практично и разбираемо. Тя ни показва, че нито държавните бюрократи, нито съдилищата контролират бъдещето на нашите семейства. Бог го контролира. Капаните няма да успеят.
Пастор Рей Сътън е автор на няколко важни теологични книги и статии. Той е пастор на църква в Тайлър, Тексас, известен със своето влияние в страната и по света. Женен, баща на пет деца.